مدیریت زمان
مهم ترین بحث مدیریت زمان می باشد، بسیار از خودمان شنیده ایم که گلایه کمبود زمان را داشته ایم ولی آیا کسانی که در کار خود موفق بوده اند روزانه 48 ساعت زمان داشته اند ولی ما 24 ساعت؟ خیر آنها دانش مدیریت زمان را داشته اند، نکته اول در مدیریت زمان اولویت بندی و مهارت تصمیم گیری است.
کمبود زمان ممکن است به دلیل مشکل در اولویت بندی کارها و فعالیتها باشد. گاهی اوقات، ممکن است احساس کنیم که حجم فعالیتها زیاد است و نمیدانیم که بهتر است کدام را به نفع کدام کنار بگذاریم. یا کدام را در اولویت قرار دهیم، من سرکار می روم، شب ها یاد کار خانه را انجام بدهم، بچه دارم، درس دارم، دانشگاه دارم و... پس نکته مهم اول این است که بتوانیم به درستی برنامه ها و کارهای خود را مدیریت کنیم تا بتوانیم به راحتی بر کمبود زمان غلبه کنیم.
نکته بعدی در مورد کمبود زمان نیز ضعف در تفویض اختیار است، یعنی چی؟ مدیریت زمان و مشکل ما در واگذاری کارها و تفویض اختیارکمبود زمان ممکن است ناشی از واگذار نکردن کارها به دیگران باشد.
ما خیلی وقتها در واگذار کردن کارها به دیگران، ضعیف عمل میکنیم. یا کارها را به شکل نامطلوبی به دیگران واگذار میکنیم که در نهایت زحمت خودمان دوچندان میشود. آیا تا به حال شده از کسی بخواهید که برای صرفه جویی در وقت، به جای شما یک پیراهن را برایتان بخرد و جدای از زحمت و منتی که برای شما ایجاد شده، وادار شوید بعداً برای تعویض مراجعه کنید و وقت زیادی را صرف چانه زنی و متقاعد کردن فروشنده به تعویض لباس کنید؟
البته مسئله مدیریت زمان مسئله ای که صحبت کردن در مورد آن قابل پایان یافتن نیست، ولی به صورت کلی نکات دیگری که ممکن است موجب از دست رفتن زمان شما و شکست شما در مدیریت زمان تان شود مسئله کمال طلبی است که همان وسواس است و برای کسانی است ک در کارها به 99 درصد هم راضی نیستند و همیشه دنبال 100 درصد هستند، این مسئله یک نکته منفی در شما خواهد بود نه نکته ای خوب و مثبت، مسئله بعدی ضعف در هنر حل مسئله که حل موردی مشکلات و نداشتن نگاه فرایندی، میتواند دلیل دیگر کمبود زمان باشد.مشکل اهمال کاری که موجب و به تعویق انداختن هم میتواند ریشه دیگر کمبود زمان باشد و در نهایت ضعف در هنر نه گفتن دلیل دیگری که بسیاری از ما دچار کمبود زمان میشویم، ضعف ما در هنر نه گفتن است.
مطالعه درست
نکته بعدی در مورد آمادگی در آزمون های استخدامی، مطالعه اصولی و درست است، بجای مطالعه زیاد و کتاب های زیاد، اصولی مطالعه کنید.
چند نکته را باید در این مورد ذکر کنیم، اولا پیش از شروع به مطالعه توصیه می کنیم به صورت کلی دفترچه سوالات آزمون های مرتبط را دانلود کرده و با نحوه طراحی سوال در آن آزمون آشنا شوید و بر آن اساس کتاب مطالعه خود را انتخاب کنید.
نکته بعدی این که بجای خواندن چندین کتاب برای هر سرقصل، یک کتاب را چندین بار بخوانید، این یک جمله تبلیغی نیست، نکته ای است که بسیاری از کسانی که با مطالعه کم در آزمون ها موفق بوده اند، سرلوحه کار خود قرار داده اند.
نکته بعدی تست زنی مکرر و توجه به دروس عمومی است که بسیاری از آنها غافل می شوند.
غلبه بر استرس
نکته بعدی که ممکن است روی نتیجه آزمون شما تاثیر منفی بگذارد، استرسی است که ممکن است شما داشته باشید. استرس نه تنها در زمان برگزاری آزمون، بلکه هنگام شروع به مطالعه نیز ممکن است روی نتیجه آزمون شما تاثیر منفی داشته باشد.
در مطالب قبلی مقاله ای کوتاه در مورد غلبه بر استرس در آزمون های استخدامی نوشته ایم که توصیه می کنیم مطالعه کنید.
نکته پایانی
نکته پایانی که قبلا نیز همیشه به آن اشاره داشته ایم، از دست ندادن فرصت ها است، اگر وقعا علاقمند به استخدام شدن در سازمان های دولتی هستید، حتما از زمان های خود بهترین استفاده را داشته باشد، مطالعه داشته باشید و برنامه ریزی داشته باشید.